Welcome! Grab a beer, peek around, see what's new and enjoy the music!
close ×
+

Dutch Music Community

Dutch Music Community

03/12/2015 Rotterdam, NL

Details

Time : 22:00
Venue : Grounds
Contact Website : http://wmdc.nl

Dutch Music Community is proud to announce that on Thursday the 3rd of december, we will officially release and present our Live Recording Session CD, in Podium Grounds, Rotterdam.

Van 2 tot en met 4 september heeft de Dutch Music Community (DMC) zijn eerste plaat opgenomen in Podium Grounds. DMC is een collectief fijne muzikanten dat staat voor honderd procent live creatie, improvisatie en uitvoering. Niks setlists, niks bladmuziek, en hierdoor is geen optreden is gelijk aan een voorgaande. De groep combineert jazz, soul, latin, afrobeat en ska-invloeden tot een aanstekelijk eigen geluid. Op 3 december presenteren zij het resultaat -uiteraard- in Podium Grounds.

Kun je je een band voorstellen die nooit, maar dan ook nooit in de herhaling valt? Dat is precies wat je kunt verwachten van Dutch Music Community.

“Gemeenschap van live componeren”, dat is misschien nog wel de beste manier om Dutch Music Community te omschrijven. De term ‘band’ voldoet namelijk niet helemaal. Dutch Music Community heeft geen repetities, geen bladmuziek, geen vaste nummers en geen vaste songteksten. De band heeft een wisselende samenstelling met de beste muzikanten uit de Nederlandse muziekscene. Alleen al door de wisselende invloed van de steeds wisselende topmuzikanten is elke sessie uniek. Net als de liedjes en de artiesten, staat ook de stijl van de muziek niet vast. De stijlregels van jazz, pop of welk genre dan ook, zijn niet langer van belang. De muziekstijl ontstaat door de samenwerking tussen muzikanten, de locatie en het publiek.

De DMC USB sticks zullen verkrijgbaar zijn na de eerste set tegen een schappelijke prijs.
LINE-UP:
Niek De Bruijn – Drums
Daniel Eskens – Bass
Marco Apicella – Keyboards
Piero Bianculli – Keys and Music director
Simone Cesarini – Guitar
Michiel Stekelenburg – Guitar
Efe Erdem – Trombone

Michael Simon – Trumpet
Tom Ridderbeekx – Trumpet
Emiel Van Der Heide – Sax
Stanley Alejandro Clementina – Vocals
Arman Kanun – Vocals
Jon Tarifa – MC
Diogo Carvalho – Percussion
Swordkilla – DJ Set and Live freestyle scratch