Welcome! Grab a beer, peek around, see what's new and enjoy the music!
close ×
+

FRA FRA SOUND “35 years on the road”

FRA FRA SOUND “35 years on the road”

13/02/2016 Edam, NL

Details

Time : 21:00
Venue : Jazzclub Mahogany Hall
Address : Zeevangszeedijk 7A

Fra Fra Sound is de Amsterdamse muziekformatie die op concertpodia en festivals in ruim zestig landen heeft gestaan. De zeven muzikanten combineren verschillende elementen uit zwarte muziek wereldwijd tot een eigen sound. Energieke Afro-Caribische muziek in de breedste zin van het woord met wereldse invloeden van de Noord-Amerikaanse Jazz en Funk, Surinaamse Kaseko, Kawina, Winti en Afrikaanse ritmes.
Begin jaren ’80 werd Fra Fra in de Amsterdamse Bijlmer opgericht. Diverse musici zijn sindsdien lid geweest van Fra Fra Sound. Vincent Henar is bassist, muzikaal leider en medeoprichter van Fra Fra Sound. Verder bestaat de band uit nog zes muzikanten, allen geboren buiten Nederland (Suriname, VS en Venezuela), maar inmiddels al lange tijd woonachtig in Nederland.

‘Fra Fra’ heeft verschillende betekenissen: het staat voor een mengvorm, maar ook voor vreemd, anders, mysterieus; de onzichtbare verwantschap. ‘Fra Fra’ is tevens de naam van een stam in Noord-Oost Ghana: de Fra Fra people. De naam weerspiegelt de verwantschap tussen muziek, dans, religie en wereldbeschouwing uit de Afrikaanse diaspora en West-Afrika.
Gast vocalist is Al Goodah

Fra Fra Sound middel