Welcome! Grab a beer, peek around, see what's new and enjoy the music!
close ×
+

Michael Simon’s Asian Connection

Michael Simon

02/06/2018 Amsterdam, NL Free

Details

Time : 9pm
Venue : Red Light Jazz Festival
Address : Leger des Heils (Korpszaal), Oudezijds Achterburgwal 45
Contact Website : http://www.redlightjazz.com
MICHAEL SIMON’S ASIAN CONNECTION (CD launch tour)
Featuring Chung Yufeng and Minyen “Terry” Hsieh
 
Michael Simon – trumpet, flugelhorn
Minyen “Terry” Hsieh – saxophones
Chung Yufeng – pipa
Rein Godefroy- piano
Maciej Domaradzki – bass
Greg Smith – drums
Michael Simon is door de prestigieuze online magazine Latin Jazz Network als ‘een vorm veranderende artiest’ herkend. Hij woont in Rotterdam en is in Nederland bekend als lied van Fra Fra Sound en de Rob Mostert Hammond Group. Echter heeft hij zich tot een veelzijdige  trompettist, componist, arrangeur en vertolker van internationale betekenis ontwikkeld.

Muziek maken is grenzeloos toegankelijk, taalbarrières, muziekgenres of culturele achtergronden staan samenwerking in het musiceren niet in de weg. In dit kader is Michael samenwerkingen met buitenlandse artiesten aan gegaan, en nieuwe muziek gecreëerd die men verbind en de ziel verheft. Wanneer elementen als improvisatie, warme klanken, kleurrijke harmonie en aanstekende ritmes in Aziatische stukken werden gebruikt, wist Michael dat zijn muziek in verrassende richtingen gaat en de grenzen van genres overstijgt.

Met Asian Connection kom je in een muzikale wereld waar je op een eigenzinnige en naadloze wijze de schoonheid van Aziatische melodieën komt te ontdekken. De essentie van Chinese volksmuziek wordt gebracht met een instrumentale frontline dat enig in zijn soort is, en aangenaam in de oren klinkt.

Pipa (Chinese luit) speler Chung Yufeng en saxofonist en componist Minyen ‘Terry’ Hsieh zijn de cruciale gasten op deze avond. Ze komen uit Taiwan special voor de CD-release tour. Samen met Michael vormen ze de frontline, die door een sterke ritme sectie van uitstekende jazz musici van eigen Nederlandse bodem word gesteund. Michael Simon’s Asian Connection gaaf vorig jaar een memorabele concert op het wereld bekende Borneo Jazz Festival in Maleisië. Nu is de kans om deze bijzondere samenwerking in Nederland te beleven, en door prachtige nieuwe muziek te worden gecharmeerd.