Welcome! Grab a beer, peek around, see what's new and enjoy the music!
close ×
+

MS-5 @ JAZZ IN DE BUURT

MS-5

23/01/2015 Amstelveen, NL

Details

Time : 20:00
Venue : JAZZ IN DE BUURT @ Wijkcentrum Westend
Address : Assering 188 2de verdieping

M016 groot
Ofschoon van Latijns Amerikaanse afkomst, kan men stellen dat de muziek die Michael Simon heden componeert inmiddels vele grenzen overschrijdt; dit heeft te maken met zijn eigen groeiproces dat hem in zowel fysiek, mentaal, als ook muzikaal verband naar verschillende culturen bracht.
Op een van zijn reizen door Azië kwam hij in contact met Guru Dhyan Vimal bij wie hij een spirituele ontwikkeling doormaakte. Daardoor ontstond een meer holistische kijk op zijn leven en kwam ook zijn muziek in een meer dimensionaal perspectief te staan.

Dit manifesteert zich in zijn nieuwe jazzcomposities waarin dit aspect te herkennen is. Zijn muziek neemt je mee, verder dan je geest, naar vreugde, stilte, vrede, en maakt contact met het innerlijk Zelf, met het Hier en Nu. Mooi, wat zulke ervaringen met een mens doen.
Tijdens een van zijn reizen naar Azië kwam Michael in aanraking met enkele Aziatische muziek stijlen en hij was direct in de greep van de schoonheid van de melodieën; hij bestudeerde de toonklanken en ritmes. Al exploiterend kwam hij tot het inzicht om enkele Aziatische stukken te arrangeren en componeerde hij een stuk onder de titel: “I and He”, die de basis vormt van zijn huidige realisaties.

Met zijn MS-5 bestaande uit hartstochtelijke musici, brengt hij dit prachtige stuk ten gehore en maakt hij weer eens duidelijk dat er geen woorden nodig zijn, zijn veelzijdigheid als artiest laat zien dat muziek de taal is die iedereen verbindt.

Michael Simon – trompet
Jasper van Damme – alt saxofoon
Abel Marcel – piano
Maciej Domaradzki – bas
Greg Smith – slagwerk

Wijkcentrum Westend is te bereiken met buslijnen 172 en 199 – halte Westwijkplein.
Nabij het winkelcentrum is er voldoende gelegenheid tot vrij parkeren.